Големина на шрифта:
-
-
-
Схема:
-
-
-

Настройки

ПЛОВДИВСКИ УНИВЕРСИТЕТ "ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ"

Събития   /

Уебинар на тема: „Изкуството на кавала – традиции и съвременност”

На 13.03.2015 г. /петък/ в Новата сграда на ПУ ”Паисий Хилендарски” ще се проведе уебинар на тема: „Изкуството на кавала – традиции и съвременност”. Събитие от този род се провежда за първи път в България. В семинара ще вземат участие студенти от ПУ ”Паисий Хилендарски” и ученици  от НУИ ”Панайот Пипков”, гр. Плевен. Ще бъде осъществена онлайн връзка от уебинарната зала на университета с кавалджии от Турция, Македония, Сърбия, САЩ, Норвегия, Полша, Австралия и Холандия. Форумът има за цел да се запознаят колкото се може повече изпълнители на кавал от България и света с традиционните и съвременни техники на интерпретация и музициране с този древен инструмент.

Ръководител и организатор на семинара е Владимир Величков – участник в популярния оркестър „Канарите“, с който е изнесъл хиляди концерти в страната и чужбина и има издадени двадесет албума с тях. Самостоятелно Владимир Величков има записи в БНР, БНТ и е често канен като солист в различни музикални международни проекти. Концертирал е с Иво Папазов, Петър Ралчев, Стоян Янкулов, Антони Дончев, ансамбъл „Българе“, „Балкански коне“, Стенли Джордан, Мат Купър /“Инкогнито“/. Записвал е филмова музика с Мат Мейсън /музикален продуцент на филма „Воден свят“ с Кевин Костнър/. Владимир Величков e преподавател по кавал в Пловдивския университет.

Уебинарът ще се проведе на новоинтегрираната система за електронно обучение в зала 405 на Педагогическия факултет. Системата е единствена по рода си и е част от нововъведенията в Пловдивския университет.

Уебинарът се осъществява с пълното логистическо и техническо съдействие на Педагогическия факултет към ПУ “Паисий Хилендарски“, доц. д-р Румяна Танкова и Университетския информационен център.

 

Последна промяна: 2015-03-13 15:23:32