Големина на шрифта:
-
-
-
Схема:
-
-
-

Настройки

ПЛОВДИВСКИ УНИВЕРСИТЕТ "ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ"

Събития   /

Покана за прожекция на късо кино в Руския център

Покана за прожекция на късо кино в Руския център

 

От 15 до 25 декември на повече от 500 площадки в Русия и света за 5 път ще се проведе Общоруската акция „Ден на късометражното кино“. Центърът за руски език и култура към Пловдивския университет ще стане част от проекта на 19 декември (сряда) от 16.00 ч., когато ще прожектира четири руски късометражни филма (с английски субтитри) от тематичната програма: „Фестивални хитове. Един против всички“ („Фестивальные хиты. Один против всех“), подходяща за лица 14+. Място: Руски център (Нова сграда на ПУ, ет. 3, каб. 301). Вход свободен!

Основни организатори на акцията са: Младежкият център на Съюза на кинематографите в Русия с подкрепата на Съюза на кинематографите в Русия, „Център за подпомагане на младежки творчески инициативи“ („Роскультцентр“), Национален фонд за подкрепа на правопритежателите („Национальный фонд поддержки правообладателей“) и компания CANON.

Събитието се провежда за пети пореден път, посветено е на Международния ден на късометражното кино и цели разпространението на руските късометражни филми и популяризацията на късото кино.

За прожекциите в рамките на проекта Младежкият център на Съюза на кинематографите в Русия е подбрал 8 тематични програми, като тази година акцията ще се проведе на повече от 500 площадки – кинозали, библиотеки, музеи, Домове на културата, търговски центрове, университети, ресторанти и други в 70 региона на Русия и още 20 страни.

Очакваме Ви!

 

 

Център за руски език и култура към Пловдивския университет

Последна промяна: 2018-12-19 11:01:04