Големина на шрифта:
-
-
-
Схема:
-
-
-

Настройки

ПЛОВДИВСКИ УНИВЕРСИТЕТ "ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ"

Събития   /

Виртуално портфолио "Кварталите на Пловдив заедно"

 

Кварталите на Пловдив ЗАЕДНО в единен сайт

Виртуално портфолио на Пловдив представя града, неговите квартали, места и жители в единен уебсайт, който ще бъде представен на 30 октомври 2019 г. в СКЛАД (ул. „Екзарх Йосиф“ 16) от 18:00 ч.

Различните квартали на града имат свой собствен живот, своя памет и образи, които често остават непознати, скрити и невидими. Портфолиото е резултат от проект, който обединява различни истории и визуални образи, които разказват за живото наследство на кварталните общности и техните пространства, за познати и не толкова известни места и хора, за духа и културата на кварталите, за тяхното минало и настояще.

В него могат да се видят места в кварталите, които са реални или потенциални културни сцени, събиращи обитатели и гости заедно, заснети през различен ъгъл. Освен кварталните наследства, в него е включен и живота на читалищата и тяхното присъствие в тях.

Фокусът е около участието на гражданите в културния живот на града и тяхната роля като режисьори, актьори и зрители в него. За събирането на информацията в уебсайта се включват антрополози, етнолози и историци, студенти, читалищни служители, представители от администрацията, IT специалисти и доброволци от различни пловдивски квартали.

Събитието ще е интерактивно и присъстващите ще имат възможност да се включат в представянето на кварталите. Входът е свободен.

Facebook събитие: https://www.facebook.com/events/2402342063147451/

Представянето на портфолиото се организира от екипа по проекта Катедра Етнология Department of Ethnology на Философско-историческия факултет при ПУ "Паисий Хилендарски" и партньорите от Асоциацията за култура, етнология и антропология "Медиатор", Фондация „Стойна Кръстанова“, НЧ „Шалом Алейхем – 1945“ и CartLab.

Събитието е по проект "Кварталите на Пловдив ЗАЕДНО – виртуално портфолио", който е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

Последна промяна: 2019-11-08 13:18:49