Големина на шрифта:
-
-
-
Схема:
-
-
-

Настройки

ПЛОВДИВСКИ УНИВЕРСИТЕТ "ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ"

Събития   /

Прожекции на късометражно кино в Руския център

От 15 до 25 декември на повече от 1500 площадки в Русия и света за шести път ще се проведе руската акция „Ден на късометражното кино“. Центърът за руски език и култура към Пловдивския университет ще се включи в проекта на 18 декември (сряда) от 15.00 ч. и на 19 декември (четвъртък) от 13.30 ч., когато ще прожектира четири руски късометражни филми (с английски субтитри) от тематичните програми съответно: „Щастието съществува...Част 2“ (6+) и „Необичайни истории“ (16+). Място: Руски център (Нова сграда на ПУ, ет. 3, каб. 301). Вход свободен!

Основни организатори на акцията са: Съюзът на кинематографите в Русия, Младежкият център на Съюза на кинематографите в Русия, режисьорски център „MovieStart“ с подкрепата на „Център за подпомагане на младежки творчески инициативи“, Национален фонд за подкрепа на правопритежателите, компаниите „Киноекспертиза“, „Cinepromo“, „Canon“, Фонда за президентски грантове на Русия и др.

Събитието се провежда за шести пореден път, посветено е на Международния ден на късометражното кино, 21 декември, и цели разпространението на руските късометражни филми и популяризацията на късото кино.

Тази година акцията ще се проведе на повече от 1500 площадки – кинозали, библиотеки, музеи, Домове на културата, търговски центрове, университети, ресторанти и други в 85 региона на Русия и още 20 страни.

Очакваме Ви!

Център за руски език и култура към Пловдивския университет

Последна промяна: 2019-12-17 09:26:46