Големина на шрифта:
-
-
-
Схема:
-
-
-

Настройки

ПЛОВДИВСКИ УНИВЕРСИТЕТ "ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ"

Новини   /

Базата на ПУ „Паисий Хилендарски“ в Загражден очаква студенти и преподаватели

    На 25.05.2021 г. беше изработен надписът на храм „Свети Георги“ край базата на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" в с. Загражден. Автори на надписа над вратата на храма станаха доц. д-р Адриана Любенова, преподавател по Християнско изкуство към Катедра „Теология“ на Философско-историческия факултет, и художничката Галина Тодорова, уредник на параклиса в двора на Новата сграда на университета.

    Главен организатор на всички дейности по изграждането и облагородяването на храм „Свети Георги“ е уредникът на университетската база в с. Загражден и бивш кмет на селото – Стоян Марчев. Той е роден и израснал в Загражден и е свидетел на историята на родопското село, известно с природните си забележителности и екопътеките, селския събор, автентичните къщи и хляба, изпечен по стара българска рецепта в каменна пещ.

    Базата на университета е удобна за провеждането на практики и обучения на студенти и преподаватели от различни специалности главно през летния сезон или за посещение по време на екскурзии.

    Контакти с университетската база в с. Загражден: тел. 088 914 99 94 – Стоян Марчев, ел. поща: marchevi_z@abv.bg. Очакваме Ви!

 

 

 

 

Последна промяна: 2021-05-26 14:17:16