Големина на шрифта:
-
-
-
Схема:
-
-
-

Настройки

ПЛОВДИВСКИ УНИВЕРСИТЕТ "ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ"

Новини   /

Пловдивският университет посрещна чуждестранни студенти от девет страни

На 24 септември 2021 година Пловдивският университет „Паисий Хилендарски“ посрещна 18 чуждестранни студенти по програма „Еразъм+“. Заместник-ректорът по международно сътрудничество – доц. д-р Надя Чернева приветства студентите и им пожела здраве, успехи и незабравими моменти в Пловдив.

В презентацията си Кристина Петкова, доброволец по програма „Еразъм+“ , запозна студентите с историята, структурата и дейността на университета, както и с условията и предимствата на студентското ежедневие и обучение, с акцент върху практическата им ориентация и адаптация към новата културно-образователна среда.

На срещата присъстваха факултетни координатори и представители на различните факултети, които обсъдиха със студентите предстоящотото им обучение.

Следобедните часове бяха посветена на обиколка и разглеждане на различни сгради, библиотеки и центрове на университета.

На следващия ден се състоя традиционната разходка, представяща културно-историческото наследство на древния град. Новите Еразъм студенти посетиха Античния театър и Етнографския музей. Запознаха се отблизо с българския бит и традиции. Творческата атмосфера на Капана стана кулминация в обиколката на забележителностите на града.

Първата половина на следващия ден беше посветена на Бачковския манастир, където  чуждестранните студенти посетиха църквата и музея на светата обител.

В рамките на същия ден Пловдивският университет отново стана домакин на срещата на представителите на ESN-Пловдив с чуждестранните студенти от Медицинския университет, Пловдивския университет и Аграрния университет, които ще се обучават по програма „Еразъм+“ в града през академичната 2021/2022 година.

Erasmus Student Network (ESN) е най-голямата студентска доброволческа асоциация в Европа. Тя подпомага пристигащите на академичен обмен студенти, като се опитва да направи техния престой по-лесен и по-приятен. Организацията работи на принципа “Students helping students” и включва млади, активни хора, които желаят да се развиват, могат да поемат отговорност и обичат да се забавляват.

В непринудена приятелска атмосфера студентите бяха запознати със структурата и основните функции на ESN, получиха информация за предстоящите събития, организирани от асоциацията.

Емоциите от видяното и споделеното бяха запечатани на многобройни фотографии.

Последна промяна: 2021-10-01 14:48:37