Големина на шрифта:
-
-
-
Схема:
-
-
-

Настройки

ПЛОВДИВСКИ УНИВЕРСИТЕТ "ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ"

Новини   /

Пловдивският университет посрещна чуждестранни студенти от четири страни

На 11 февруари 2022 година Пловдивският университет „Паисий Хилендарски“ посрещна 5 чуждестранни студенти по програма „Еразъм+“. Студентите бяха приветствани с презентация от Димитър Карамитев, доброволец по програма „Еразъм+“ , който представи историята, структурата и дейността на университета, както и с условията и предимствата на студентското ежедневие и обучение, с акцент върху практическата им ориентация и адаптация към новата културно-образователна среда.

На срещата присъстваха факултетни координатори и представители на различните факултети, които обсъдиха със студентите предстоящото им обучение.

Следобедните часове бяха посветени на обиколка и разглеждане на различните сгради, библиотеки и центрове на университета.

На следващия ден се състоя традиционната разходка, представяща културно-историческото наследство на Пловдив. Новите Еразъм студенти посетиха Античния театър и Етнографския музей, запознаха се отблизо с българския бит и традиции.

Кулминация на обиколката стана посещението на Епископската базилика, където красотата и съвършенството на всеки детайл в мозайките предизвикаха всеобщо възхищение.

Първата половина на следващия ден беше посветена на крепостта „Перистера“ край град Пещера, на българската история и легендата за красивата средновековна крепост.

В рамките на същия ден Пловдивският университет срещна представителите на ESN-Пловдив с чуждестранните студенти. На събитието присъства и доц. д-р Надя Чернева, заместник-ректор по международно сътрудничество, която приветства студентите и им пожела здраве, успехи и незабравими моменти в Пловдив.

Erasmus Student Network (ESN) е най-голямата студентска доброволческа асоциация в Европа. Тя подпомага пристигащите в рамките на академичния обмен студенти, като се опитва да направи техния престой по-лесен и по-приятен. Организацията работи на принципа “Students helping students” и включва млади, активни хора, които желаят да се развиват, могат да поемат отговорност и обичат да се забавляват.

В непринудена приятелска атмосфера студентите бяха запознати със структурата и основните функции на ESN, получиха информация за предстоящите събития, организирани от асоциацията.

Емоциите от видяното и споделеното бяха запечатани на многобройни фотографии.


Последна промяна: 2022-02-21 16:22:59