Шрифт: Arial Times New Roman
Разстояние между буквите: standard medium large
Новини /
От 1 ноември до 31 декември 2022 г. Български информационен консорциум организира временен достъп до 2212 електронни списания на Taylor and Francis, разпределени в три колекции:
Това е първият от поредицата пробни достъпи през академичната 2022/2023 г. по повод 20 години от създаването на Български информационен консорциум.
До избраните колекции можете да достигнете чрез платформата Taylor and Francis Online https://www.
От 9 ноември до 31 декември 2022 г. Български информационен консорциум организира временен достъп до три бази данни на CABI. Това са:
Leisure Tourism Database е многоезична база данни, която съдържа 13000 пълнотекстови статии от списания, материали от конференции и доклади, 3600 глави от книги и 244000 библиографски записи, придружени с резюмета, по теми обхващащи отделните видове туризъм (културен, селски, религиозен, спортен и т.н.) и всички аспекти на туризма, като: политики, управление, отдих и възстановяване, изкуства, култура и забавления, организиране и управление на събития, спорт, ландшафт, екотуризъм, обновяване на градската среда и културното наследство и други. Тя е основен ресурс за всеки в туристическата индустрия, но и за изследователи, работещи в академични и корпоративни организации, студенти, учители и обучители.
Nutrition and Food Sciences Database е специализиран информационен ресурс, който събира изследвания, рецензии и новини относно науките за храненето в удобна за търсене база данни. Базата съдържа 11600 пълнотекстови статии от списания, материали от конференции и доклади, 1900000 библиографски записи, над 250 обзора и таблици с данни, създадени от експерти по отделните предмети. Тук може да се открие информация за цялата хранителна верига от суровите съставки до физиологичните и здравословни ефекти на хранителните вещества. Базата данни обхваща следните предметни области: обществено здраве, физиология на храненето, безопасност на храните, продоволствена сигурност, потребителско поведение, наука и технологии за храните и др.
CABI Digital Library стартира през юли 2022 г. и е нова платформа за електронни книги, която предлага на студенти, изследователи и практици отправна точка при придобиване на знания и провеждане на научни проучвания в подкрепа на обучението, изследванията и практиката. В дигиталната библиотеката са обединени всички предметно базирани колекции на CABI:
Последна промяна: 2022-11-13 12:04:34