Големина на шрифта:
-
-
-
Схема:
-
-
-

Настройки

ПЛОВДИВСКИ УНИВЕРСИТЕТ "ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ"

Новини   /

Нови хоризонти в международната дейност, ориентирана към младите хора

Представяне на стипендии „Фулбрайт“

На 16 март студенти, докторанти и преподаватели на ПУ „Паисий Хилендарски“ се запознаха с възможностите за обучение в САЩ, предлагани от програма „Фулбрайт“. Мария Костова, представител на комисията, разказа за различните видове финансиране, условията и етапите на кандидатстване, както и актуалната кампания.

Програмата предлага образователни възможности за магистри, докторанти, постдокторанти, изследователи и преподаватели. Отпускат се и стипендии за представители на неправителствени организации, които могат да реализират обмен в други такива в САЩ. В момента тече кампания за магистратури и докторантури, за които студентите могат да кандидатстват до 12 май.

Аудиторията бе изпълнена с представители на различни факултети, като след презентацията се получи продуктивна дискусия с въпроси във връзка с отчитането на резултати след осъществен обмен, особености при планирането на кандидатстването, нужни документи и други подробности.

Повече информация можете да откриете на: https://www.fulbright.bg/


Еразъм-практики с The Orange Academy

Студенти от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ активно участваха в срещите с The Orange Academy на 22 и 23 март. Фирмата предлага интригуващи възможности за практика в рамките на програма „Еразъм+“ в Нидерландия. Актуалните позиции са в сферата на туристическия бранш, като тече активна работа по разработването на стажове в области, свързани с производството на микрочипове във водещи световни компании, работа в лаборатории и други. Широкият обхват от представени дейности предизвика интереса на студенти от всички факултети.

Представителите на The Orange Academy – Стефан Моуен и Наталия Дичева разказаха на аудиторията за своя вдъхновяващ трудов път и успехи в работата със студенти в осъществяването на ползотворни и удовлетворяващи стажове, дали начален тласък в професионалното развитие на студенти от Южна Европа. В кратка видеопрезентация студентите бяха запознати с множеството предимства предлагани от фирмата при осъществяване на практика, а именно: допълнително обучение с опитни ментори, което е включено в ежедневната работа, поемане на транспортните разходи на студентите, осигуряване и поемане на престоя, възможност за постоянна работа след Еразъм-практиката, безплатен курс по нидерландски език.

Срещите продължиха с оживени индивидуални разговори по интригуващите студентите въпроси и детайли с представителите на The Orange Academy.

Последна промяна: 2023-03-28 14:40:26