Големина на шрифта:
-
-
-
Схема:
-
-
-

Настройки

ПЛОВДИВСКИ УНИВЕРСИТЕТ "ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ"

Новини   /

Тържествено честване на 50 години филология в Пловдивския университет

На 15.06.2023 година тържествено беше отбелязан юбилеят на Филологическия факултет – 50 години филология в Пловдивския университет. Сутрешното тържествено събрание се проведе в Кукления театър в гр. Пловдив. На него присъстваха представители на факултета от различни поколения. Идеята за времето и неговите следи в човешката памет прозвуча в емоционалните думи, с които проф. д.ф.н. Клео Протохристова се обърна към аудиторията. Приветствие към колегията отправи и г-н Стефан Стоянов, заместник-кмет на община Пловдив. Настоящото ръководство на Филологическия факултет благодари на всички преподаватели, които са допринесли за изграждането на филологията като наука и на Филологическия факултет като неин дом, като им връчи благодарствени грамоти, статуетки и плакети. Този жест предизвика спонтанен отклик на признателност у наградените.

Отбелязването на 50 години филология в Пловдивския университет продължи с празнична вечеря. Гости на тържеството бяха Ректорът на университета проф. д-р Румен Младенов, доц. д-р Мария Стоянова, председател на Общото събрание и деканите на факултети – проф. д-р Станимир Кабаиванов, проф. д-р Ангел Голев, проф. д-р Владимира Ангелова, проф. д-р Гинка Антонова, доц. д-р Стойка Пенкова, доц. д-р Даниела Дончева.

Ректорът поздрави юбилярите с искрени пожелания за здраве, дълголетие в науката и нови творчески успехи, като препотвърди важното място, което филологията има в многоликото университетско знание. Символичният домакин на тържеството доц. д.ф.н. Константин Куцаров, декан на Филологическия факултет, сподели съкровените си спомени от първите стъпки на филологията в университета. Всички гости се обърнаха с мили думи и благопожелания, като поднесоха цветя и подаръци за юбилея.

Снимки от тържественото честване можете да разгледате в ГАЛЕРИЯ.

 

Последна промяна: 2023-06-23 12:53:40