Големина на шрифта:
-
-
-
Схема:
-
-
-

Настройки

ПЛОВДИВСКИ УНИВЕРСИТЕТ "ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ"

Новини   /

Студенти на ПУ „Паисий Хилендарски“ ще стажуват в Българска фондова борса

На 17-ти октомври в Заседателната зала на Ректората се подписа меморандум за сътрудничество между Българската фондова борса и ПУ "Паисий Хилендарски". Срещата и подписването на документа се състоя с представители на университетското ръководство в лицето на зам.-ректорите доц. д-р Борян Янев и проф. д-р Станимир Кабаиванов, който е и декан на Факултета по икономически и социални науки и изпълнителния директор на Българската фондова борса доц. д-р Маню Моравенов. Освен партнъорство и съвместни инициативи в академични и приложни дейности споразумението ще даде възможност на студентите от Факултета по икономически и социални науки да се включат в съвместната стажантска инициатива с фондовата борса.

„В Българска фондова борса студентите и абсолвентите на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ ще придобият професионален опит за развитието и организацията на капиталовия пазар, прилагайки и валидирайки „на терен“ академичните си познания и умения, а също така и придобивайки нови знания“, заяви изпълнителният директор на БФБ доцент Маню Моравенов.

Доктор Борислав Матеев припомни, че БФБ е поредната компания, която се включва в инициативата за стажантски програми, стартирала през 2021 година с изключително положителен отзвук както сред участниците в лицето на студентите, така и на компаниите работодатели.

Обратната връзка от БФБ и менторите на стажантите е залегнала в концепцията за оптимизиране и напасване на академичното образование и учебния процес към нуждите и потребностите на бизнеса.

Събитието завърши с открита лекция на доц. Моравенов пред студенти от ФИСН в 6-та аудитория на Ректората.

Всички снимки в ГАЛЕРИЯ.

Последна промяна: 2023-10-19 15:09:19