Големина на шрифта:
-
-
-
Схема:
-
-
-

Настройки

ПЛОВДИВСКИ УНИВЕРСИТЕТ "ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ"

Новини   /

Абсолвентите филолози получиха дипломите си

Филологическият факултет на ПУ „Паисий Хилендарски“ връчи дипломите на Випуск 2019. Дипломираха се 410 абсолвенти, отличниците са 60. Организаторите избраха за тематичен фокус на церемонията – хуманитаристиката като носител на хуманността.

При откривнето на форума доц. д-р Елена Гетова, зам.-декан на Филологическия факултет и водещ на промоцията, призова абсолвентите да пазят човешкото лице на хуманитарното знание.

Глад за успех, жажда за знания и удовлетвореност от избраната професия пожела на дипломираните бакалаври и магистри доц. д-р Мария Стоянова, зам.-ректор по учебната дейност на ПУ „Паисий Хилендарски“.

„Запазете любовта към филологията и хуманитаристиката, към четенето на книги. Смело срещу стихиите!...“, каза в словото си доц. д.ф.н. Константин Куцаров, декан на Филологическия факултет. Деканът призова младите филолози да бъдат горди, че завършват този факултет, който им е дал богат спектър от знания и компетентности.

Писателят Христо Карастоянов, автор на 26 книги – белетристика, публицистика и поезия, носител на редица литературни награди, апелира към абсолвентите да пазят словото като човешкото лице на красотата. Христо Карастоянов е възпитаник на Пловдивския университет, а присъствието му на церемонията продължи създадената традиция в този форум да участват известни личности, завършили Филологическия факултет.

 „Само хуманитаристиката пречупва света през своята призма и показва другото му лице. В модерното общество интерпретацията е ключова за личностното развитие на всеки от нас“, сподели в приветствието от името на Випуск 2019 Адела Геворгян, отличник от специалността „Английски език и методика“.

Галилеевата клетва произнесе абсолвентът Илия Димитров от „Българска филология“ и познат автор в пловдивската журналистика.

Telus International Europe – най-големият работодател в оутсорсинг сектора в България, и тази година осигури наградите за отличниците. Да стартират професионалния си път в международната компания, дипломираните филолози покани г-жа Бела Йончева – представител на Telus International Europe. Г-жа Йончева отличи абсолвентката Николета Георгиева от „Английски език и управление в бизнеса“ за високата ѝ мотивация и познания.

Популярни песни прозвучаха от хор „Детска китка“. Вокалните изпълнения допринесоха за още по-силното естетическо въздействие на официалния форум.

 

Последна промяна: 2020-03-07 15:21:19