Големина на шрифта:
-
-
-
Схема:
-
-
-

Настройки

ПЛОВДИВСКИ УНИВЕРСИТЕТ "ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ"

Новини   /

Онлайн лекция на политически експерт от САЩ пред академичната общност на ПУ

С публичната лекция на Дан Шомон се поставя началото на Открита катедра, която дава академична трибуна на учени, бизнесмени и политици

 

 

Публична онлайн лекция пред студенти, докторанти и преподаватели на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ изнесе политическият експерт от САЩ Дан Шомон. Той е определян като човека, без който Барак Обама нямаше да бъде избран за президент, и в момента има близки контакти с администрацията на новоизбрания Джо Байдън. Лекцията постави началото на т. нар. Открита катедра, посветена на 60-годишнината на Пловдивския университет, в рамките на която изявени учени, университетски преподаватели, културтрегери, бизнесмени и политици ще получат право на академична трибуна.

 

Специалният гост-лектор Дан Шомон участва в събитието на ПУ „Паисий Хилендарски“ по покана на доц. д-р Алексей Петров, ръководител на катедра „Политически науки и национална сигурност” при Факултета по икономика и социални науки. Кой е Дан Шомон? Политически експерт с особено значим личен принос в американския политически процес,принципал и собственик на „Dan Shomon Inc“. Фирмата му представлява компании и организации, за които разработва стратегии за развитие  на разнообразен международен бизнес, за устойчивост на отношенията с държавата, осъществява политическо консултиране, координира връзките с обществеността. Част от клиентите на Дан Шомон са в списъка на 500-те най-големи компании в САЩ, сред които са Pfizer, Adobe, Broadcom/CA Technologies и Motorola. През настоящата година компанията на Дан Шомон, която е базирана в Чикаго, отбелязва своята 20-годишнина.

 

Модератор на виртуалната дискусия с известния американски политик и бизнес консултант беше гл. ас. д-р Даниела Пастармаджиева, научен секретар на катедрата.


Основни участници в лекцията бяха студентите, докторантите и преподавателите от различни факултети на Пловдивския университет.  Към тях като слушатели се присъединиха студенти и представители на катедра „Политология“ в УНСС, Софийския университет и Варненския икономически университет, както и Виолина Накова от Съюза за стопанска инициатива.


Всеобщо удовлетворение и интелектуално удоволствие предизвика горещата дискусия по проблемите на днешна Америка, световния ред и новата нормалност в глобален аспект. В двойно надвишеното време за въпроси и отговори академичната общност на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ демонстрира дълбок професионализъм, впечатляваща осведоменост и модерно мислене.

 

Запис от лекцията може да видите тук:

https://meetfisn.uni-plovdiv.bg/pnns/wp-content/uploads/2021/02/%D0%9B%D0%B5%D0%BA%D1%86%D0%B8%D1%8F%20%D0%94%D0%B0%D0%BD%20%D0%A8%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D0%BD.mp4?id=0

 

 

Последна промяна: 2021-02-16 19:22:19