Големина на шрифта:
-
-
-
Схема:
-
-
-

Настройки

ПЛОВДИВСКИ УНИВЕРСИТЕТ "ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ"

Новини   /

Генералният секретар на Европейската асоциация по киберсигурност – гост-лектор на Пловдивския университет

Откритата кадедра на ПУ "Паисий Хилендарски", посветена на 60-годишнината на университета, представи публична дискусия на тема „Разговор(и) за политики, дигитализация и устойчивост: младите питат“. В дискусията взеха участие експерти по цифровизация и киберсигурност, представители на бизнеса и работодателите, кандидати за народни представители и младежи в лицето на ученици, студенти и докторанти.

Луиджи Ребуфи е генерален секретар и основател на Европейската организация за киберсигурност (ECSO) и генерален секретар на фондация „Women4Cyber” (Women for Cyber). През 2016 г. той основава ECSO и стартира публично частно партньорство с Европейската комисия, като организацията участва във формулирането на политики в сферата на киберсигурността. През 2019 г. той създава Women4Cyber, за да насърчи участието на жените в киберсигурността. През 2020 г. е сред номинираните за глобален инфлуенсър в сферата на сигурността, категория „Търговска сигурност - ръководители на сигурността“. Луиджи Ребуфи консултира изготвянето на учебните планове на специалностите от професионално направление 9.1 Национална сигурност.

Събитието беше модерирано от Светлин Илиев, секретар по дигитализация и киберустойчивост към Съюза за стопанска инициатива и доц. д-р Алексей Петров, ръководител на катедра „Политически науки и национална сигурност“.

Ученици, студенти и докторанти поставиха множество въпроси, фокусирани върху приоритетите на младите хора, обществените предизвикателства и начините за тяхното преодоляване.

С пълния запис на видеото от лекцията и последващата дискусия може да се запознаете от ТУК.

https://fb.watch/4CuO_R_6_j/

Последна промяна: 2021-04-13 14:54:25