Големина на шрифта:
-
-
-
Схема:
-
-
-

Настройки

ПЛОВДИВСКИ УНИВЕРСИТЕТ "ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ"

Новини   /

Първи „Ден на спорта“ в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“

На 17 май се проведе Първият "Ден на спорта" в Пловдивския универитет. Събитието включваше студентски надпревари в общо 5 дисциплини на игрищата и в Спортната зала на висшето училище.

Българският топ рефер Георги Кабаков свири финала във футболния турнир. „Чест е за мен да бъда съдия на този финал! Подхождам към всеки мач отговорно и с уважение към участниците, независимо от мащабите на състезанието“, увери Георги Кабаков, който ще съдийства битките по терените на Олимпиадата в Токио и на Европейското първенство по футбол през лятото. Реферът в момента е докторант на Пловдивския университет в катедра „Теория и методика на физическото възпитание“ към Педагогическия факултет.

Купата на ректора спечели футболният тим на първокурсниците от специалност „Педагогика на физическото възпитание“, задочна форма на обучение. Отборът надви с 3:1 съперниците си от трети курс на същата специалност, редовно обучение.

„Спортната дейност в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ е на високо ниво, винаги ще я подкрепям“, заяви при връчването на купата ректорът на ПУ проф. д-р Румен Младенов.

При огромен интерес преминаха и съревнованията по баскетбол, волейбол, стрийтбол, тенис на корт и тенис на маса.

„Това ще остане в историята! Бъдете горди, че сте първите участници“, заяви помощник-ректорът по спортната дейност проф. дпн Веселин Маргаритов, мотивирайки за добро представяне в символичен крос близо 200 студенти. Той уточни, че за събитието е избрана датата 17 май, когато у нас се отбелязва Денят на българския спорт.

„Пожелавам традицията да пребъде“, каза в словото си при закриването на първия „Ден на спорта“ в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ ректорът проф. д-р Румен Младенов.

 

Последна промяна: 2021-05-21 13:16:46